Crowd Safety and Risk Analysis

28 jan 2020 - 30 jan 2020 / 09:00 - 17:00 uur

Deze cursus wordt verzorgd door professor G. Keith Still en voldoet aan de normen en eisen van het IIRSM programma van Manchester Metropolitain University (HBO-niveau). Na een succesvolle afronding van de cursus kan de deelnemer kiezen om een academische opdracht te maken waarbij de opgedane kennis wordt toegepast. Een succesvolle afronding van de opdracht biedt directe toegang tot het programma Master of Science Crowd Safety and Risk Analysis (MSc, Manchester Metropolitan University). De cursus wordt in Nederland en België exclusief aangeboden door het Event Safety Institute.

Unieke internationale cursus van prof. dr. Keith Still (UK)

Als u verantwoordelijk bent voor de veiligheid op publiek toegankelijke locaties, moet u in staat zijn om principes en inzichten op hetvakgebied van Crowd Science te kunnen toepassen. Deze stelling van professor Keith Still kan moeilijk worden ontkend. Crowd Safety staat centraal bij het plannen van het evenement en de overwegingen die gemaakt moeten worden bij het kiezen, inrichten en beoordelen van de veiligheid van een evenementlocatie. Eenieder die vanuit een private rol of een publieke verantwoordelijkheid betrokken is, moet kunnen begrijpen welke risico’s een rol spelen en hoe er kan worden omgegaan met de specifieke veiligheidsrisico’s rondom mensenmenigten. Het Event Safety Institute biedt exclusief voor Nederland en België deze internationaal geaccrediteerde cursus op HBO-niveau voor professionals. De cursus wordt verzorgd door Keith Still, samen met docenten van het Event Safety Institute. In november 2019 wordt deze cursus in het Nederlands aangeboden in Utrecht.

Doel van de cursus

Het ontwikkelen van meer bewustzijn over het gedrag van mensenmassa’s en individuen in de massa, en hun reacties op bepaalde ontwikkelingen. De cursus geeft ook inzicht in hoe publieksgedrag kan worden gemodelleerd en hoe bepaalde technieken die bijdragen aan publieksveiligheid kunnen worden toegepast.

Leerdoelen

Na het volgen van de cursus kan de deelnemer:

 • gevaarlijke situaties voor het plannen en beoordelen van evenementen herkennen (Crowd Risk Analysis)
 • massagedrag in de complexe en gebouwde omgeving begrijpen, onder normale omstandigheden en in noodsituaties
 • een evenement in fases modelleren (instroom, circulatie, uitstroom) en factoren die van invloed zijn herkennen (design, informatie en management)
 • risicoanalyses uitvoeren voor het plannen, ontwerpen en managen van ruimtes waar mensenmassa’s zich verzamelen en verplaatsen
 • richtlijnen toepassen voor het managen van publieksbewegingen voor uiteenlopende typen locaties
 • verwoorden welke factoren bepalend zijn voor de risico’s en veiligheid van mensenmassa’s

Masterprogramma Manchester Metropolitan University (MMU)

De cursus is ontworpen als een Accreditation of Prior Experiential Learning (APEL) route voor directe toegang tot de Msc Crowd Safety and Risk Analysis. Dit is een driejarig leertraject dat grotendeels op afstand (online) kan worden gevolgd. Meer informatie vindt u op de website van de MMU.

Incompany

Het is ook mogelijk om de cursus incompany te organiseren. Dit kan bij uitstek drie dagen achtereenvolgens, voor groepen tot 30 deelnemers. Tijdens de cursus passen we de beschikbare kennis over Crowd Safety and Risk Analysis toe op uw case studies en evenementen. Daarbij gaat het onder meer over: hoe en wanneer uw bezoekersaantal een kritische grens bereikt, en hoe de effecten van design, informatie en management het gedrag van uw bezoekers beïnvloedt. Dit zijn vitale onderdelen voor het begrijpen van publieksveiligheid op uw evenement. We helpen uw team individueel of collectief om mensenmassa’s te begrijpen, om de benodigde veiligheidsplannen te maken, en om vredige protesten te interpreteren en ermee om te gaan. Juist door de cursus op uw eigen locatie te volgen, kan uw team samen leren en de kennis op de eigen praktijk toepassen.

 • Doelgroep: eenieder die betrokken is bij crowd management van publieksevenementen en openbare manifestaties, de inrichting van evenementlocaties en het bepalen van maatregelen die publieksbewegingen bij evenementen, stadions en andere uitgaansgebieden beïnvloeden. (medewerkers en adviseurs van evenementenbureaus, producenten, beveiligingsorganisaties, politie, veiligheidsregio’s, gemeenten, architectenbureaus, pretparken, concerthallen en stadions)
 • Omschrijving: Engelstalige opleiding tot crowd safety specialist met kennis van Crowd Risks, Safety Engineering, Crowd Dynamics, Emergency Planning. De deelnemer leert werken met verschillende modellen voor risicoanalyse en management, waaronder het DIM-ICE model en de RAMP analyse
 • Vereiste voorkennis: HBO werk- en denkniveau, met basiskennis van crowd safety
 • Inhoud: lesmateriaal, oefencasussen, examen (sheets en achtergronddocumentatie worden digitaal verstrekt)
 • Duur: 3 dagen
 • Planning: de cursus in open inschrijving vindt plaats op 28, 29 en 30 januari 2020
 • Locatie: Philips Stadion, Frederiklaan 10A, 5616 NH Eindhoven
 • Aantal deelnemers: maximaal 30
 • Prijs:
  • open inschrijving: € 1295,00 ex btw per persoon, incl. lunch en dranken
  • Incompany: informeer bij ESI naar de mogelijkheden
 • Begeleiding: Prof. dr. Keith Still en drs. Syan Schaap
 • Voertaal: Engels, klik hier voor de Nederlandstalige versie

Dag 1

1 Introduction to Crowd Risk Analysis Lecture

2 Static Crowds – Workbook Exercise

3 Static Crowds – Class Exercise

4 Static Crowds Lecture

5 Moving Crowds – Workbook Exercise

6 Moving Crowds – Class Exercise

7 Moving Crowds – Corridor Class Exercise

8 Moving Crowds – Spreadsheet Analysis

9 Moving Crowds Lecture

10 Crowd Modelling for Events Lecture (with class exercises)

11 Crowd Risk Analysis Lecture (with class exercises)

12 Setting the homework (Matrix analysis)

Dag 2

13 Matrix Analysis Solutions – Class exercise

14 Event Design Considerations Lecture (with class exercises)

15 Simulating Crowds Lecture (with class exercises)

16 Inattentional Blindness and Crowd Monitoring Lecture (with class exercises)

17 Crowd Strategy Modelling Lecture (with class exercises)

18 Queueing, Ingress and Egress Lecture (with class exercises)

19 Event Egress – Class Exercise

Dag 3

20 Your Case Studies – Tasks Outline

21 Delegates Case Studies (Modelling)

22 Delegates Case Studies (Presentations)

23 Workshop – Round Up Session

keith_still_bucks_new_universityG.K. (Keith) Still is als Professor of Crowd Science verbonden aan de Manchester Metropolitan University en is Visiting Professor bij Bucks New University. Sinds 1999 geeft hij uiteenlopende opleidingen en trainingen over Crowd Safety and Risk Analysis aan professionals in de evenementenwereld en binnen de overheid (gemeente, hulpdiensten, regionale en nationale overheden). Hij was verder onder meer expert witness na verschillende crowd disasters en was als adviseur betrokken bij de aanpak van verschillende complexe vraagstukken rond mensenmenigten en veiligheid. Persoonlijke website Keith Still.

Locatie

Kaart wordt geladen...

‹ Terug naar workshops & opleidingen Crowd Safety and Risk Analysis

Inschrijven

€ 1.295,00 Excl. BTW

Als u geen bevestiging ontvangt stuur dan
een mail naar info@esi.email.