Crowd psychology: dealing with disruptive behaviour

20 jun 2023 / 10:00 - 11:00 uur

ESI nodigt je uit om deel te nemen aan een Engelstalige webinar welke gaat over de uitdagingen waarmee evenementen te maken kunnen krijgen bij het omgaan met verstorend gedrag. We zullen worden bijgestaan door John Drury, professor sociale psychologie aan de Universiteit van Sussex en auteur van vele stukken over massapsychologie. John zal de nieuwste bevindingen van zijn onderzoeksteam bespreken met betrekking tot veranderingen in het gedrag van menigten op evenementen en bijeenkomsten. Houden ze verband met de COVID-pandemieperiode? Lijkt er een consistent patroon te zijn? We gaan in groepsverband in gesprek over wat stakeholders kunnen doen om incidenten te voorkomen en voorbereid te zijn op verstoringen. Je bent uitgenodigd om via Zoom deel te nemen aan deze discussie.

  • Doelgroep: eenieder die betrokken is bij crowd management van publieksevenementen en openbare manifestaties, de inrichting van evenementlocaties en het bepalen van maatregelen die publieksbewegingen bij evenementen, stadions en andere uitgaansgebieden beïnvloeden. (medewerkers en adviseurs van evenementenbureaus, producenten, beveiligingsorganisaties, politie, veiligheidsregio’s, gemeenten, architectenbureaus, pretparken, concerthallen en stadions)
  • Inhoud: informatieve sessie en discussie.
  • Duur: 1 uur
  • Planning: (Amsterdam, CET) 20 juni, 10.00 uur
  • Locatie: online via Zoom.
  • Prijs: gratis. Registratie is verplicht.

Prof. John Drury

John Drury is hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Sussex. Hij heeft 30 jaar ervaring in het onderzoeken van menigtegedrag - inclusief massabijeenkomsten, live-evenementen en festivals, massale noodsituaties en menigteconflicten. Hij heeft meer dan 100 peer-reviewed tijdschriftartikelen over deze en andere onderwerpen gepubliceerd. Hij doceert crowd-psychologie voor crowd safety management aan de UK Fire and Rescue Service en aan crowd safety managers over de hele wereld.

Drs. Syan Schaap

Na zijn studie bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (afgestudeerd in 2002), was Syan als onderzoeker en adviseur verbonden aan verschillende organisaties. Zijn carrière begon bij het onderzoeksbureau van de VNG. Hierna volgden zeven jaar COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Vanaf 2011 heeft Syan zich volledig toegelegd op evenementenveiligheid, sinds 2014 vanuit het Event Safety Institute.

‹ Terug naar workshops & opleidingen Crowd psychology: dealing with disruptive behaviour

Inschrijven

Tickets

Registration Information