Adviseur evenementenbeleid en veiligheid

Ben jij een ervaren professional die thuis is in de gemeentelijke regie op evenementenveiligheid? Wil jij afwisselend gemeenten en hun adviespartners bijstaan met het ontwikkelen van beleid, het verbeteren van het evenementenproces en het verzorgen van opleidingen op dit gebied? Heb jij een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid? Lees dan verder!

Wat kun je bij ons doen

Als ervaren professional lever jij vanuit jouw expertise specialistische adviezen. Je bent in staat om het ene moment de organisatie te vertegenwoordigen in strategische beleidsomgevingen om het volgende moment praktische adviezen te geven over het behandelen van een evenement. Met kennis van de juridische kaders en ervaring met werken voor de overheid, weet jij gemeenten, veiligheidsregio’s en hun partners te helpen stappen vooruit te maken in hun aanpak van veilige evenementen.

Hoe kun je dat bij ons doen

Als (senior) adviseur ben je de ervaren professional die op basis van je achtergrond, kennis en ervaring ook geldt als vraagbaak en steun voor de collega’s. Naar buiten toe vertegenwoordig je ESI en beheer je het netwerk van (potentiële) opdrachtgevers en partners. Binnen het team heb je een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid voor het behalen van resultaat. Je werkt afwisselend in projecten en zelfstandig, zorgt dat collega’s in jouw projecten de nodige voortgang maken en kwaliteit afleveren. Door jezelf goed te profileren en je netwerk uit te bouwen, draag je tevens bij aan het verwerven van nieuwe relaties en opdrachten.

Wat is jouw profiel

  • Als (senior) adviseur evenementenbeleid en veiligheid ben je de ervaren expert waar onze klanten bij gemeenten en de adviserende diensten op kunnen bouwen.
  • Je kent de overheidswereld van binnenuit en beschikt daarbinnen over een goed netwerk.
  • Je werkt enerzijds veel zelfstandig en leidt anderzijds ook regelmatig projectteams. Je werkt daarbij afwisselend samen met collega’s en/of externe partijen.
  • Je voert analyses uit op organisatie-, proces- en inhoudelijk niveau.
  • Je stelt rapporten en beleidsnota’s op en weet jouw adviezen goed te onderbouwen, zowel mondeling als op schrift.
  • Je draagt bij aan opleidingen en trainingen op het gebied van vergunningverlening, evenementencoördinatie en veiligheid.
  • Vanuit je expertrol verdiep je je in vakkennis en expertise op het gebied van evenementenbeleid en veiligheid. Je volgt actuele ontwikkelingen in de aanpak van evenementen op de voet.

Welke kwalificaties en vaardigheden heb jij

Je hebt een opleiding afgerond op HBO- of WO-niveau. Vanuit je achtergrond weet je hoe de wereld van de overheid (gemeente, politie, brandweer, GHOR of andere overheidsinstanties) in elkaar steekt. Daarnaast ben je bekend met de evenementensector. Je bent analytisch ingesteld, luistert en observeert goed zodat je tot weloverwogen conclusies en adviezen komt. Je kunt prima overweg met medewerkers op uitvoerend niveau maar bent ook prima in staat om een manager of een burgemeester te adviseren. Om te zorgen dat jouw adviezen echt impact hebben, stap je als het nodig is buiten de gebaande paden. Je hebt veel affiniteit met veiligheid en leefbaarheid. Verder heb je sterke sociale vaardigheden en haal je (op termijn) je eigen projecten binnen. Je hebt ervaring met het spreken in het openbaar en je bent in staat om geëngageerd les te geven.

Hoe werken wij

In deze functie werk je vaak op locatie van de opdrachtgever. Je doet zelfstandig onderzoek, maakt analyses of schrijft plannen. Werken doe je deels in de privéomgeving, maar ook op kantoor. De praktijk is onvoorspelbaar, waardoor we een flexibele werkhouding van je vragen. Waar je de ene week wat meer ruimte in de agenda hebt, word je de volgende week zwaarder belast. Wij werken ook weleens op incourante tijden, op veel plaatsen in het hele land, soms ook op grotere afstand en dan is een hotel soms je tijdelijke uitvalsbasis.

Wie wij zijn

Het Event Safety Institute (ESI) is het onafhankelijke expertisecentrum voor veiligheid, crowd management en evenementenbeleid. ESI is partner voor event professionals en overheden. Zij kunnen bij ESI terecht voor onderzoek, advies, opleidingen en trainingen. ESI baseert haar dienstverlening op bewezen inzichten en praktische kennis. ESI vormt één organisatie met CrowdProfessionals, de operationele experts op het gebied van crowd management.

ESI ondersteunt gemeenten en adviserende diensten op tal van manieren. Gemeenten helpen we nieuw evenementenbeleid vorm te geven. Ook denken we mee over de aanpak en veiligheid van specifieke evenementen. We voeren in dat kader soms ook evaluaties uit. Wij adviseren op operationeel, tactisch en strategisch (bestuurlijk) niveau. Daarnaast verzorgen we veel opleiding en training. Een van de bekendste is de leergang evenementenveiligheid, die we de afgelopen jaren al in vele veiligheidsregio’s hebben mogen verzorgen. ESI werkt nauw samen met landelijk opererende organisaties zoals de VNG, het IFV en de Politieacademie.

Vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een email.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.